plz click!! ;)

Sunday, January 4, 2009

Jejak kasihan….(2/1/09 edition)


So, dh smpai muazam tuh aku pon trus diajak bpk aku g lpk2 kt umah pengetue mrsm muazam shah itu…ingtke famili aku jek..rupe2nye ade gak pen pengetue, cikgu2 kt c2… tibe2 jek ade la sorang drpd depa tnye bpk aku” btul ke die nih???beso doh die..” huhu sape nih?????heheh…trus dlm ati aku berkate ni mesti salah sorang cikgu aku dulu..cume aku nih kana de problem susah la nk ingt kembali org2 yg dh lme ditinggalkan.. hello, I’m made dis way..don’t hold dat against me…susah la nk reprogram otak sndiri..

So, lps2 tuh bru la aku taw rupe2nye tuh ialah cikgu nordin..cikgu pjk time aku kt mrsm-yt besut dulu…dah bape kurun dh aku tinggalkan besut..huhu..tp prob utk org fofuler cm aku nih…org sng cam..huhu..segannye..hehe…aku wat muke sposen je laa..maloooo x terkate…

Esoknye, kitorang 1 famili bgn la awal utk breakfast..kt resort tuh xde kafe…mrsm pon x sedikan makanan pg…so, kitorang trus la menjelajah bndar muazam tuh…my god.. dh pukul 7.30 pon xde sape pon kt bndar nih…punye la kecik bndar die…besar wakaf tgh jek..tp masalahnye kt wakaf tgh ke ape ke kt umah aku byk kdai2 mkn kt tepi jln…kt sini???tader siot….pusing2 2/3 kali dh hafal dh jln c2..patut la bini pengetue mlm td kate die kalo blik ganu(org ganu laki bini nih) die dh siap beli semue stok kehidupan…xde hape pon…lps 30 min buang mase bru la 1 kdai nmpak bru nk buke…huhu…serbu!!! Mkn la kami kt c2…pastu blik chalet..n bpk aku g bg ceramah…dlm kul 11 lbih bpk aku panggil mkn sbb depa wat jamuan lps ceramah itu..mkn la aku 1 meja dgn pengetue n pen pengetue mrsm muazam..rupe2nye cikgu nordin tuh dh jd pen pengetue…hehe…die x puah ati kt aku sbb x cam die..aku ckp la sbb die berisi skrg…die pon ckp la dulu keje die ari2 duk kt pdg mne la x slim…skrg nih duk dlm opis jek…poket berisi so does somewhere else..hehe…so, itulah kenangan yg best sempena taun baru nih…arap2 lps2 nih aku punye ingatan nih lebih tajam supaya tde la t’jd mende2 yg memalukan seperti nih…aku sgt jeles dgn org yg senangnye ingt org len..walopon jumpe sedetik tp die ingt sampai bile2 cm yana..hehe..miss u yana..

2 comments:

en_me on January 9, 2009 at 12:38 AM said...

terharu kannns.. salammmz

Cik Kmar on January 9, 2009 at 6:49 AM said...

huhu. bese r tu ingat2 lupe. aku pn slalu cmtu. ;)

 

BUzZ with BeLL Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino